Otázky a odpovědi

Jak dlouho trvá nehtová modeláž?

Počítejte, že v nehtovém studiu strávíte cca od 1 do 2 h. Konkrétní čas je závislý na Vámi požadovaném stylu nehtové modeláže, ještě déle může trvat např. i rozsáhlejší zdobení.

Lámou se gelové nehty?

Gelové nehty jsou dostatečně pevné, je však nutné, aby délka nehtu plně vyhovovala klientce zejména v ohledu na normální zatížení, sport, práci a podobně. V případě, že tomu tak nebude, může samozřejmě i ke zlomu nehtu dojít.

Jaký je rozdíl mezi akrylovými a gelovými nehty?

V obou případech hovoříme o nehtové modeláži, rozdíl je pouze v technologickém postupu a použítém materiálu. Akrylové nehty jsou tvrdší a pro jejich vytvoření není zapotřebí UV lampa. Při jejich opracovávání je zapotřebí větší opatrnosti a šetrnosti především s pilníkem či frézou. Čistě akrylový materiál nelze zakončit vysokým leskem. Gelové nehty jsou vytvrzovány UV lampou, materiál je měkčí a lépe zpracovatelnější. Oba dva způsoby mohou být maximálně krásné, pokud jsou provedeny zkušeným nehtovým designérem.

Umělé nebo zpevnění?

Umělé nehty se většinou lepí jen proto, aby se srovnala délka všech nehtů. Když odroste umělý nehet, stačí jen doplňovat gel.

Jak často se gelové nehty musí doplňovat?

Časové intervaly jsou u každé zákaznice individuální. Všeobecně platí, že by jakákoliv technika měla vydržet cca od 14ti do 28ti dnů, tedy 2-4 týdny. Nejobvyklejší doba jsou 3 týdny.

Doporučujete po nějaké době nehtovou modeláž odstranit, nechat nehty odpočinout?

Doplňování nehtové modeláže je vždy prováděno na nově dorostlou část nehtu, tudíž není potřeba nechávat nehty odpočívat. Výživu nehtu můžete i v průběhu nehtové modeláže zajistit např. pomocí olejíčku či nehtového keratinu. Úplné odstranění gelových nehtů není nutná v případě, že je nehtová modeláž prováděna tak jak má. V případě, že by opakovaně docházelo k odchlipování či upadávání nehtů, nehet byl velmi oslaben, případně by se pod nehty objevily i jiné problémy (např. nehtová mykóza a pod.), je jejich rychlé odstranění nezbytné.

Je možné mít s gelem přirozené nehty?

Ano,stačí mít nehty jen trošinku delší a gel se může tvarovat přímo na nehty.Existuje mnoho variant barevných gelů,které se dají použít místo laku,barevný gel se po vytvrzení neodírá a neloupe.

Zjistila jsem, že jsem těhotná. Musím gelové nehty sundat?

Gratuluji! Gelové nehty těhotenství nevadí. V zásadě se pro Vás nic nemění, pokud Vy sama nebudete mít potřebu nehty na čas sundat, např. z čistě morálního důvodu. Jediné, co Vás může v této době potkat je problém s přilnavostí. Některé zákaznice mají vlivem hormonů po dobu těhotenství, případně v době porodu či šestinedělí s vlasy, nehty či pletí problémy.

Koušu si vlastní nehty? Budu kousat i gelové?

S největší pravděpodobností ano. V tomto případě jde především o psychickou nerovnováhu. Pokud nad Vámi ale vyhraje finanční a estetická motivace, může být nehtová modeláž i řešením tohoto problému.

Dá se udělat nehtová modeláž i na nohou?

Ano

Může dojít k poškození mých nehtů, pokud se rozhodnu pro nehtovou modeláž?

Je-li nehtová modeláž provedena správně, dochází pouze k jemnému peelingu první vrstvy vlastního nehtu, což je důležité pro stoprocentní přilnavost umělého materiálu. Při následném doplňování je zbrušován už jen již nanesený materiál a část nově narostlého přírodního nehtu, tudíž k dalšímu ztenčování vlastního nehtu a k jeho dalšímu poškozování nedochází.

Je možné gelové nehty sundat?

Ano. Buď požádejte svou nehtovou designérku o odstranění, případně nechte materiál přirozeně odrůst, pouze zkracujte jeho délku (pilováním). Nikdy neodstraňujte nehty strháváním, či okusováním.

Jak se starat o vlastní nehty po odstranění gelových nehtů?

Vašim nehtům bude po odstranění umělého materiálu „zima“. Zvyknete si na jejich pevnost a odolnost, podobně, jako je jistý rozdíl mezi natuženými a nalakovanými vlasy. Nehty tedy budou pocitově tenší. Nehty je tedy vhodné po celou dobu jejich dorůstání vyživovat např. laky k tomu určenými, případně používat zpevňující laky. Doporučujeme aufbaulack, diamant lak nebo antiaging basi. Nehty udržujte co nejkratší, předejdete tím jejich lámání a zatrhávání. Na nehtovou kůžičku je vhodné používat olejíček, nehet vyživujte nehtovým keratin komlexem. Toto pravidlo platí pouze v případě, že jste navštívila profesionální studio a nosila na svých nehtech certifikované materiály.

Dokážu si nehtovou modeláž udělat sama doma?

Dnešní doba plná nakupování po internetu a boj o zákazníka umožňuje zakoupení sad, které slibují provedení nehtové modeláže i tímto způsobem. Pokud jste šikovná a znáte-li technologický postup právě Vámi koupeného materiálu, pak tomu nic nebrání, ale počítejte s tím, že výsledek nebude nikterak valný, pokud nejste opravdovým talentem o boha. Pozor však na následky špatného provedení, nekvalitního materiálu a strávený čas!

Jak je na tom Shellac v porovnání s ostatními gel-laky?

Podobnost je zde čistě náhodná. Ostatní značky mají většinou slovo gel už v názvu produktu – složením mají blíže spíše ke gelům, nanáší se v silnější vrstvě a mnohem hůře se odstraňují.

Gel-laky ovšem nejsou něco nekvalitního, je to prostě něco jiného. Před aplikací běžných gel-laků je nutné zdrsnit pilníkem přírodní nehet, u Shellacu nikoliv – nanáší se na čistý přírodní nehet!

SHELLAC NENÍ GEL-LAK

Gel-Lak se nanáší  v silnější vrstvě a hůře se odstraňují, Čím silnější vrstva, tím snadněji také dojde k případnému odchlípnutí. Navíc Gel-lak se musí odstraňovat metodou pilování.

Jak se odstraňuje Shellac?

Když nám Shellac odroste a je čas ho odstranit, ocení každá z nás jak snadno a rychle to jde. V každé barevné vrstvě Shellacu se během vytvrzování vytvoří spousta mikroskopických okem ani nepostřehnutelných kanálků, které vedou až k podkladové vrstvě. Když tedy prst zabalíme do odstraňovacího polštářku, pronikne těmito kanálky aceton až k nerozpustné základní vrstvě a celou vrstvu Shellacu rychle rozpustí. Zbytky pak jen otřeme odstraňovacím tampónem a případný houževnatější kousek odpíchneme pomerančovým dřívkem. Žádné pilování, rovnou můžeme nanést nový Shellac nebo přetřít olejíčkem a odejít ze salonu s čistými přírodními nehty. Málokdo by řekl, že na nich ještě před deseti minutami byla nejodolnější barva na trhu.

Jak dlouho vydrží Shellac a všechno snese?

Dá se říci, že snese prakticky cokoliv. Se Shellacem si můžete mýt hlavu, vrtat se v zahrádce, koupat se v moři, prostě cokoli chcete. Při správné aplikaci vydrží stále stejný jako první den celých 14 dní.

Při povolání, kdy přijdou nehty často do styku z vodou, dle zkušenosti mých zákaznic, mohu říci, že jim Schellac vydrží až 21 dní, poté se začne loupat a musí se odstranit.

Může se Shellac použít i na nehty na nohou?

Shellack je vhodné také na nehty na nohou. Dokonce protože se prsty nohou méně mastí, vydrží na nich Shellac až 6 týdnů i více, odstranit se musí z důvodu značného odrůstu.

Gelové nehty přírodní nehet ničí,  přírodní nehet pod gelovou vrstvou nedýchá…

Tento mýtus je velmi hojně rozšířený a jedná se o naprostou hloupost. Přírodní nehet působením vzduchu vysychá, tedy odumírá (postupně ztrácí  pružnost a láme se). Modelací se vysychání zamezuje a je samozřejmě pravda, že je nehet více odolný. Na druhou stranu nelze popřít, že již křehké přírodní nehty se pod umělými nehty stanou mnohem křehčí a snadno se lámou.

K čemu slouží nehtový tip, musím ho používat?

Nehtový tip prodlouží přírodní nehet. Jedná se o „umělé nehty“, které jsou k dostání v různých velikostech dle jednotlivých nehtů. Tip se lepí na špičku nehtu a následně se zkrátí gilotinou. Pokud máte nehty delším není potřeba tip používat. Ale na krátké nehty se gel velmi špatně nanáší.

Jak odstraním gelové nehty. Mohu je odstranit sama?

Častým nešvarem je odlupování gelových nehtů či stříhání. Neodborné odstranění gelových nehtů může přinést závažné problémy, proto raději navštivte odborníka.

Proč někoho gel v UV lampě pálí?

Křehčí as citlivější nehty rychle reagují na jakoukoliv změnu. U takovýchto nehtů gel často proniká pod povrch nehtu a při působení záření může začít nepříjemně pálit. V žádném případě se nesnažte pálení vydržet. Raději zkraťte intervaly umístění nehtů v peci a zvyšte frekvenci opakování.

Proč mi gel na nehtech nedrží a odlupuje se? Proč po vyndání z pece stále lepí?

 Nejpravděpodobnějším důvodem je špatné očištění. Před aplikací gelu je vždy nezbytné přírodní nehty dobře zpilovat (zejména kvůli nerovnostem a následným vytvořením vzduchových bublin) a dobře odmastit. K tomu se používá tzv. Primex.

V první řadě je důležité dodržet cca 4 minuty, kdy nehty v peci zatvrdíme. Po vyndání by měly být opět očištěny.

Proč dochází k špatnému tvrzení nehtů?

Odpověď se skrývá ve výše uvedeném odstavci. Zároveň se může jednat o málo výkonnou UV lampu.

Proč vzniká pod gelovými nehty někdy plíseň?

Za plíseň bývá zodpovědná špatná desinfekce a nebo nedokonalá aplikace gelu a nehtového tipu. Zejména nehtový tip je třeba řádně přitlačit, aby nevznikly vzduchové bubliny, které plísně přímo lákají.

Jak odstranit gelové nehty doma

Odstranit gelové nehty doma znamená jejich průběžné zapilovávání a zkracování, až nehet v podstatě úplně odroste. To je poměrně dlouhá, ale šetrná cesta. Nezapomeňte si také nakoupit výživné laky, aby se regenerace nehtů urychlila.

Odstranění gelových nehtů v salónu probíhá podobně, nicméně odborník vám povrch nehtů zbrousí. Nikde jsem na tento způsob nenašla jednotný názor. Valná část konstatovala, že i takto se může lůžko nehtů narušit a je nejlepší průběžně nehty zpilovávat.

Odstranění akrylových nehtů

Akrylové nehty se dají odstranit pomocí acetonu za pomoci využití alobalu.


Posted in Nezařazené by with comments disabled.